Bemutatkozás

Vendégházunk a zalai dombság szélén, egy kis fürdőváros, Zalakaros határában áll. A település 1997-ben kapott városi rangot, de a régészeti kutatások sejteni engedik, hogy már az ókorban is éltek itt népcsoportok. Az első írásos emlék - egy 1254-ben írt oklevél - szerint Karos abban az időben a zalai vár földje volt. A későbbiekben a falu többször elnéptelenedett, vagy elpusztult, majd újra benépesült. 1962-ben kőolajkutató fúrások nyomán bukkantak az ásványi anyagokban gazdag, 96 fokos gyógyhatású termálvízre, amely lehetőséget biztosított a fürdő felépítésére. Ettől kezdve rohamosan növekedésnek indult a gyógyturizmusra alapozó szállodák építése, az ehhez kapcsolódó szolgáltatások bővítése. A fürdőben újabb és újabb létesítményeket alakítottak ki: gyógycentrumot, élményfürdőt, gyógykertet, csúszdaparkot. Ezeket a kikapcsolódási lehetőségeket tavasztól őszig különböző rendezvények, fesztiválok, koncertek egészítik ki, amelyek még több látogatót vonzanak a városba.

Vendégházunkat Zalakarosnak egy eldugodt, nagyon csendes, nyugodt részén álmodtuk meg egy 3000 m2-es parkosított, virágos, bekerített telken, amelyet a természet lágy szépsége vesz körül. Közel a civilizációhoz, de mégis távol a fürdőzőktől nyüzsgő, báloktól, zenétől hangos fürdővárostól. Sok szeretettel várjuk kedves vendégeinket ide, a Banyavölgyi Vendégházunkba, ahol 3 szobában, összesen 7+2 férőhelyen tölthetik el a pihenésre szánt idejüket. A konyha teljesen felszerelt (mikrosütő, tűzhely, hűtő, edények, konyharuhák), és két fürdő áll vendégeink rendelkezésére. Az udvaron kemence és grillező várja, hogy ízletes ételeket készítsenek bennük. A nagy terület lehetőséget biztosít sátorozásra, akár több család részére is, a ház mögött pedig homokozó várja a legkisebbeket.

A nyaralás során a környéken kirándulva, kerékpározva feltöltődhetnek az év többi részére. Ellátogathatnak a környező települések érdekes látnivalóihoz, fürödhetnek a zalakarosi strandon, vagy csak egyszerűen élvezhetik a gyönyörű, csendes környezetet. Megfigyelhetik az itteni élővilágot: madarakat, mókusokat, gyíkokat, lepkéket, este pedig a közvilágítás helyett a szentjánosbogarak fényében gyönyörködhetnek.

Kipróbálhatnak olyan tevékenységeket, mint a metszés, kapálás, gyomlálás, ha még nem ismerik ezeket, vagy nosztalgiázva újra megpróbálkozhatnak vele. Vághatnak és száríthatnak fűszernövényeket, főzhetnek szörpöt, lekvárt.

 

 

 

Minden jog fenntartva! © 2021